Sinoć u Sarajevu
11

Drvo palo na kuću na Vracama, jedna osoba odbila napustiti oštećeni stan

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U subotu oko 21:30 došlo je do pada drveta u sarajevskom naselju Vraca prilikom čega je oštećen krov i dio stana, a akcija uklanjanja počinje u 9 sati.

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Kantona Sarajevo u 21:33 sati primio je informaciju da je u ulici Dobojska br. 5. na Vracama, Općina Novo Sarajevo, uslijed velike težine snijega došlo do pada velikog drveta na zgradu i tom prilikom došlo je do oštećenja krova zgrade i jednog stana.

Odmah su obaviješteni direktor Kantonalne uprave civilne zaštite i njegov pomoćnik za mjere zaštite i spašavanja, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite i Služba za sječu i uklanjanje oštećenih stabala sa zelenih površina i saobraćajnica, koja je formirana u KJKP "Park".

Na mjesto događaja odmah je izašao direktor Kantntonalne uprave civilne zaštite, navedene službe, te pripadnici MUP-a KS kao i dežurni tužilac.

Po sagledavanju situacije i složenosti posla dogovoreno je da se obustavi uklanjanje stabla, a da se aktivnosti nastave u jutarnjim satima. Jedna osoba koja je trebala biti izmještena odbila je izmiještanje, te je ostala u svom stanu na ličnu odgovornost.