Navijački sukob
485

Detalji tučnjave na Dolac Malti u Sarajevu: Obračun Manijaka i Hordi zla koji je eskalirao

M. G.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
U večerašnjoj masovnoj tučnjavi na Dolac Malti u kojoj je jedna osoba zadobila povrede oštrim predmetom učestvovali su pripadnici navijačkih skupina iz Sarajeva Manijaci i Horde zla, nezvanično je potvrđeno za Klix.ba.
Kako saznajemo, tučnjava je bila ranije "dogovorena", no čini se da su stvari veoma brzo izmakle kontroli s obzirom da je došlo do upotrebe hladnog oružja.

Kako nezvanično saznajemo, povrijeđen je pripadnik Hordi zla i on je prebačen na KCUS gdje mu se ukazuje ljekarska pomoć.

Policija je još uvijek na terenu, a poprište tučnjave je ograđeno žutom policijskom trakom.

U masovnoj tučnjavi koja se večeras oko 20:30 sati desila u sarajevskom naselju Dolac Malta jedna osoba je zadobila povrede oštrim predmetom.

Kako nam je rečeno iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo, tučnjva se desila na raskrsnici u blizini zgrade bivšeg "Jugokomerca".

"Policijska uprava Novo Sarajevo zaprimila je poziv da je oko 20.40 sati, u ulici Bulevar Meše Selimovića, došlo do tuče između više osoba. Jedan muškarac je zadobio povrede oštrim predmetom i trenutno je na KCUS na utvrđivanju stepena povreda. Policijski službenici su na terenu", kazala nam je glasnogovornica MUP-a KS Mersiha Novalić.