|

Akcija Cer u Brčkom: Od 17 uhapšenih u pritvoru ostao samo jedan osumnjičeni

Akcija Cer u Brčkom: Od 17 uhapšenih u pritvoru ostao samo jedan osumnjičeni
14
M. N.
24.10.2019. u 19:45
3
komentara
14

dijeljenja
Akcija Cer u Brčkom: Od 17 uhapšenih u pritvoru ostao samo jedan osumnjičeni Foto: Otisak.ba
Osnovni sud u Brčko distriktu produžio je pritvor za još dva mjeseca Danijelu Šabanoviću koji je uhapšen u akciji "Cer" u okviru koje je proveden 31 pretres na području Brčkog, Tuzlanskog i Posavskog kantona, a pronađeni su droga, oružje i novac.
Pritvot je ukinut Nihadu Hukiću i Amri Begić jer je sud utvrdio da za njih više ne postoje naročite okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometali krivični postupak uticajem na saučesnike, odnosno svjedoke.

U akciji je uhapšeno ukupno 17 osoba, među kojima su dva bivša i jedan aktuelni policajac. U pritvoru ih je bilo četvero, ali je u međuvremenu na slobodu puštena još jedna osoba.Šabanović ostaje u pritvoru zbog opasnost od bjekstva, naročite okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometao krivični postupak uticajem na saučesnike, kao i okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

U akciji je pronađena veća količina opojnih droga namijenjena za uličnu prodaju, a oduzeto je oko tri kilograma droge. U pitanju su marihuana, spid i ekstazi u vrijednosti od oko 40.000 maraka, kao i pribor za pakovanje droge, oružje te mobilni telefoni. Oduzeto je i oko 16.000 maraka u raznim apoenima.

Akcija je sprovedena po nalogu Tužilaštva Brčko distrikta. Policajac koji je uhapšen u akciji je suspendovan do okončanja disciplinskog i krivičnog postupka.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...