Nakon niza odgoda
88

Zloglasni ubica Siniša Petrić izručen BiH, prebačen je u zatvor u Foči

A. L.
Siniša Petrić zvani Zenica kaznu treba služiti u KPZ Foča (Foto: Screenshot/Klix.ba)
Siniša Petrić zvani Zenica kaznu treba služiti u KPZ Foča (Foto: Screenshot/Klix.ba)
Siniša Petrić zvani Zenica izručen je Bosni i Hercegovini i sproveden u Kazneno-popravni zavod Foča.

Petrića, višestrukog ubicu, su u KPZ sproveli pripadnici interventne Sudske policije Republike Srpske i Žandarmerija, potvrđeno je za ATV.

On je u Španiji izdržavao kaznu od 15 godina zatvora, nakon čega je tražio da ostatak kazne odleži u BiH što mu je odobrio Okružni sud u Banjoj Luci.

Banjalučki sud je presudu iz Španije prihvatio još 11. februara 2020. godine, da bi 1. februara 2023. godine bila prihvaćena i presuda Okružnog suda u Subotici.

Petrića je Nacionalni sud Španije osudio za organizovani kriminal na pet godina, te za posjedovanje ratnog arsenala oružja i vatrenog oružja na 10 godina zatvora. Zajedno s njim osuđeni su i "zemunci" Luka Bojović i Vladimir Milisavljević.

Petrić je 1995. godine u Subotici osuđen na doživotni zatvor, ali je tu kaznu 1997. godine Vrhovni sud Srbije preinačio na 15 godina zatvora. Tada je osuđen zbog teških slučajeva razbojništva počinjenih u sastavu kriminalne grupe.

Radilo se o zloglasnoj grupi ubica koju je predvodio Marinko Magda. Grupa je, kako su pisali mediji u Srbiji, masakrirala 14 ljudi u Vojvodini i Mađarskoj.