BiH
274

Zenička policija oduzela dva vozila, vozači imaju nekoliko hiljada KM neplaćenih kazni

Piše: E. M.
MUP ZDK kontroliše vozila u saobraćaju (Foto: Arhiv/Klix.ba)
MUP ZDK kontroliše vozila u saobraćaju (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona proteklih dana izvršili su pojačanu kontrolu saobraćaja te oduzeli dva vozila zbog nagomilanih kazni za saobraćajne prekršaje.

Kontrolom u saobraćaju 28. oktobra u ulici Travnička cesta policijski službenici zaustavili su vozilo Golf registarskih oznaka T17-E-991 kojim je upravljao B. A. (40) iz Zenice te je izvršenim provjerama utvrđeno kako je vozač višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja.

U proteklom periodu vlasniku vozila su izrečene saobraćajne kazne u iznosu od 3.410 KM te su policijski službenici od B. A. koji svojim ponašanjem u saobraćaju predstavlja opasnost po javnu sigurnost saobraćaja i sigurnost građana oduzeli vozilo kojim je upravljao.

U nedjelju 30. oktobra oko jedan sat iza ponoći u ulici Jevrejska policijski službenici su prilikom kontrole vozila BMW registarskih oznaka K94-A-401 od vozača H. T. (25) iz Zenice oduzeli vozilo kojim je upravljao. U proteklom periodu H. T. su izrečene novčane kazne za počinjene prekršaje u saobraćaju u iznosu od 4.164 KM.

U sklopu policijskih aktivnosti koje su održane tokom vikenda još su pronađeni i pištolj sa sedam metaka i droga, a policijski službenici su prema navedenim osobama kod kojih su pronađeni navedeni predmeti poduzeli zakonom predviđene mjere i aktivnosti.