Izmjene i sutra
52

Zbog dočeka Nove godine obustavljen saobraćaj u centru Sarajeva

M. A.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Zbog večerašnjeg dočeka Nove godine u centru Sarajeva došlo je do privremene izmjene u odvijanju saobraćaja. Isto tako, i sutra će se, 1. januara, saobraćaj odvijati alternativnim pravcima u glavnom gradu BiH.
U vrijeme dočeka Nove godine sa Željkom Joksimovićem na platou SCC-a, saobraćaj će od 15 sati 31. decembra do 5 sati 1. januara biti obustavljen u ulici Zmaja od Bosne u oba smjera.

Tačnije, doći će do izmjena od raskrsnice navedene ulice s ulicom Fra Anđela Zvizdovića, za smjer Baščaršija-Ilidža (od raskrsnica s ulicom Fra Anđela Zvizdovića do raskrsnica ulica Halida Kajtaza-I transferzala), a za smjer Ilidža-Baščaršija, od raskrsnice s ulicom Hamdije Čemerlića do spoja s Vrbanjom.

Također, saobraćaj će biti obustavljen i u ulici Maršala Tita, na dijelu od rasrsnice s ulicom Alipašina do raskrsnice s ulicom Fra Anđela Zvizdovića, kao i na dijelu ulice Valtera Perića od raskrsnice s ulicama Hamida Dizdara-Đoke Mazalića-Hiseta – uspostava jednosmjernog saobraćaja iz pravca ulice Maršala Tita prema ulici Hiseta.

Tramvajski saobraćaj će biti preusmjeren na okretnicu Željeznička stanica. Taksi usluge će se moći koristiti na najbližim stajalištima, tj. onim koji nisu u zoni zabrane saobraćaja.

S ciljem da se izbjegnu gužve, građanima koji žele prisustvovati javnom dočeku Nove 2020. godine sugerira se da što manje koriste privatna vozila.