Lobirao protiv Crnatka?
24

Vukanović napao Borenovića jer je kandidovao Stanivukovića za gradonačelnika Banje Luke

A. L.
Lider liste Za pravdu i red Nebojša Vukanović smatra da lider PDP-a Branislav Borenović više nije opozicionar nakon što je ta stranka ponovo predložila Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banje Luke.
Vukanović smatra da je Borenović izlobirao i uticao na mnoge članove Predsjedništva PDP-a da glasaju za Stanivukovića, a protiv Igora Crnatka.

On kaže da će Borenović zbog toga "morati da snosi posljedice".

Ovim je, dodaje on, okončana borba dvije frakcije u PDP, "jedne koja je bila na opozicionom kursu koju je predvodio Crnadak i druge saradnje sa SNSD, koju su predvodili Stanivuković i Borenović".

"PDP je definitivno nažalost skrenuo ulijevo i postaje privjesak Milorada Dodika i SNSD", tvrdi Vukanović.

On kaže kako mu je žao Crnatka "i drugih časnih ljudi i iskrenih opozicionara u PDP-u" koji su, kako tvrdi, ostali u manjini.

"Na tajnom glasanju tri četvrtine članova Predsjedništva PDP glasalo je za Draška, što je očekivano i što sam najavio jer Draško ima ogroman novac, koji je akumulirao kroz izdaju i političku korupciju u posljednje četiri godine provedene na čelu Banje Luke, i sa njim kupuje naklonost i obećava funkcionerima PDP-a podršku u kampanji", tvrdi Vukanović.

On dodaje da je u četvrtak u Banjoj Luci sastanak opozicije, na inicijativu lidera SDS-a Milana Miličevića.

Na sastanku, na kojem će se razgovarati o predstojećim lokalnim izborima, biće lideri SDS-a, PDP-a, Liste za pravdu i red i NF-a.

"Biće to prilika da se Borenoviću saopšte razlozi zašto ga ne smatramo više opozicionarom i zašto ne može računati na bilo kakvu saradnju i podršku", naveo je Vukanović.

Vukanović kaže da nema suštinske razlike između Stanivukovića i Borenovića sa jedne, i Obrena Petrovića, Nenada Stevandića, Ognjena Tadića, Boroslava Bojića sa druge strane.

"Svi su marionete u rukama Milorada Dodika, rade što im on kaže i naredi, samo što čelnici PDP misle da su mnogo pametni i da narod ne vidi šta rade pa se nadaju da će ga prevesti žednog preko vode, ali im to neće poći za rukom. Podrškom Drašku, predsjednik PDP Branislav Borenović se vratio na fabrička podešavanja, u 2006. i 2007. godinu kada je bio ministar omladine, porodice i sporta u drugoj Vladi Milorada Dodika", istakao je Vukanović.

On kaže da je od 2010. do 2022. godine na svakim izborima bezuslovno podržavao kandidate PDP, prvo u više navrata Ivanića, potom Stanivukovića i Trivić, a da je zauzvrat dobio "veliko ništa".

"Čak ni malo poštovanja i sada je vrijeme da se sve politički fakturiše i svako nosi posljedice. Prije dvije godine nisam želio da podijelim PDP na dvije strane, kada sam bio dobio ponudu Draška Stanivukovića i njegove grupe da budu na mojoj Listi, ali Borenović iz toga ništa nije naučio i izvukao pouke, a sada će se morati suočiti sa posljedicama", rekao je Vukanović.