Građani poštuju pravila
5.5k

Vrane, psi lutalice i tišina: Sarajevo je danas sablasno pusto

L. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Fotoreporter portala Klix.ba danas je obišao Sarajevo i zabilježio nekoliko kadrova atmosfere koja vlada na ulicama i igralištima. Građani su se povukli u svoje domove, a ulice su puste, sarajevskim asfaltom vlada tišina.

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine jučer su zvanično potvrđena prva tri slučaja oboljelih od koronavirusa. Radi se o blažim kliničkim slikama i pacijenti će uskoro biti pušteni na kućno liječenje. No, čini se da su upravo ova tri slučaja poslala jasnu poruku onima koji su ovih dana neometano nastavljali šetati ulicama Sarajeva uprkos brojnim upozorenjima, pa su sada ulice potpuno prazne i svi građani su se povukli u sigurnost svojih domova.

Kako javlja fotoreporter portala Klix.ba, na ulicama je tiho i sablasno. Poneki stariji građani užurbano prolaze ulicom, mada je ipak najviše lutalica i vrana koji su iskoristili odsustvo ljudi da prikupe preostale kosti i ostatke hrane.

Ugostiteljski objekti su zatvoreni, a ulicama patrolira nekoliko policijskih vozila. Prazne su i ulice Maršala Tita i Ferhadija, u kojima se uvijek bilježi velika gužva. Kod stadiona Koševo, gdje je ovog vikenda gradski derbi trebao okupiti više od 10.000 ljudi, također vladaju tišina i pustoš.

Podsjećamo, u Bosni i Hercegovini je trenutno 90 oboljelih od koronavirusa, od toga 60 slučajeva u Republici Srpskoj i 30 u Federaciji BiH. Razvoj situacije možete pratiti i na aplikaciji za praćenje prisutnosti koronavirusa na području Kantona Sarajevo.