{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vlada RS proširila "djelatnosti" nepostojećeg Aerodroma Trebinje

F
8.1.2012. u 15:21
0
35
Vlada RS proširila "djelatnosti" nepostojećeg Aerodroma Trebinje
0
Vlada RS proširila "djelatnosti" nepostojećeg Aerodroma Trebinje
Zgrada Vlade RS
Iako aerodrom u Trebinju ne postoji, odlukom Vlade RS-a registrirano je istoimeno javno preduzeće za koje je nedavno izmijenjena odluka o djelatnostima kojima može da se bavi.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Krajem decembra prošle godine stupila je na snagu Vladina odluka da Javno preduzeće Aerodrom Trebinje može da se bavi „trgovinom na malo u nespecijalizovnim prodavnicama pretežno prehrambenim proizvodima, pićima i duvanskim proizvodima“, te ostalom trgovinom na malo u nespecijalizovanim prodavnicama.

Prema izmijenjenoj odluci Aerodrom Trebinje obavlja djelatnost „vazduhoplovnog prevoza putnika i robe, uslužne djelatnosti u vazduhoplovnom saobraćaju, pretovar tereta, ostale pomoćne djelatnosti u prijevozu, djelatnosti keteringa, turističkih agencija i tur-operatora“.

Najave o izgradnji aerodroma u Trebinju počele su još 2007., ali nakon četiri godine predstavnici vlasti RS-a nisu odmakli dalje od obećanja.

I ona su izazvala brojne oprečne stavove, ne samo o ekonomskoj opravdanosti cijelog posla, već i zato što je i banjalučki aerodrom u besposlici i umjesto putnika i avio-linija ima samo gubitke zbog čega je već duže na ivici opstanka.

Ukazivano je i da ta, eventulana, trebinjska vazdušna luka i prije svog nastanka ima žestoku konkurenciju u obližnjim objektima iste namjene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: