Građani ogorčeni
90

Vandali autom prošli na tek izgrađeni vidikovac u Tuzli, nadležni morali postaviti betonsku barijeru

A. K.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Građani Tuzle prije nekoliko dana dobili su novi vidikovac na uzvišenju Kicelj, a vandalima nije trebalo mnogo vremena da se daju u akciju uništavanja.
Naime, nepoznata osoba ili grupa njih sinoć je automobilom uspjela proći na vidikovac koji je formiran na uzvišenju Kicelj iznad Tuzle.

Na svu sreću, u nakani uništavanja platoa nisu u velikoj mjeri uspjeli, s obzirom na to da su tek manja oštećenja nastala na pristupnoj stazi.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Izvođači radova na uređenju vidikovca veoma brzo su uspjeli sanirati štetu te površine vratiti u prvobitno stanje.

Osudivši vandalistički čin, vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle Zijad Lugavić danas je kazao da će biti poduzete sve radnje kako bi bila zaštićena ova lokacija, spriječen prilaz autima i dalje uništavanje.

Nakon toga, Lugavić je naveo da su gradske službe odmah reagovale.

"Postavljena je betonska barijera na prilazu vidikovcu na Kicelju. U daljem periodu poduzet će se i dodatne mjere zaštite ove lokacije", dodao je Lugavić.

Kicelj se nalazi na nadmorskoj visini od 303 metra, a djelatnici Muzeja istočne Bosne 2006. i 2007. godine vršili su arheološka iskopavanja na ovom lokalitetu.

Na kraju kažimo i to da, nažalost, vandalizam u Tuzli nije rijetka pojava, uzmemo li u obzir da su nedavno uništavali i košarkaški teren koji je gradu poklonio proslavljeni košarkaš Jusuf Nurkić, a nešto ranije štetu je pretrpjelo i uređeno izletište Ilinčica.