Policijska tortura?
34

Unutrašnja kontrola MUP-a BPK istražuje navodno maltretiranje mladića iz Foče

E. A.
Unutrašnja kontrola MUP-a BPK provodi detaljnu istragu o dešavanjima u noći 3. augusta kada se dogodila saobraćajna nesreća u mjestu Džindići na putu Ustikolina-Goražde, a u kojoj su, između ostalih učestvovala i četiri mladića iz Foče koji su, po tvrdnjama oca jednog od njih, pretrpjeli policijsku torturu.

Klix.ba je ranije objavio audio zapis sa mjesta nesreće koji je redakciji poslao otac jednog od mladića koji tvrde da su pretrpjeli vrijeđanja i maltretiranja.

Adem Laković, policijski komesar MUP-a BPK izjavio je novinarima da će cijeli slučaj biti detaljno istražen, te da unutrašnja kontrola MUP-a BPK prikuplja izjave svih učesnika i materijalne dokaze.

"Unutrašnja kontrola provodi detaljnju istragu o cijelom slučaju. Ne možemo zanemariti činjenicu da su učesnici saobraćajne nezgode bili u alkoholiziranom stanju i izazivanjem nove nesreće na magistralnoj cesti životno su ugrozili i naše policajce, koji su radili uviđaj. Dodatno su oštetili vozilo koje je ranije imalo nezgodu, a potom naš službeni automobil. Nakon što unutrašnja kontrola obavi svoj dio posla, tada ćemo imati više informacija", kazao je Laković.