Kršenje propisa
95

U Sarajevu oduzeta tri automobila, ukupan iznos neplaćenih kazni skoro 40 hiljada KM

A. Ku.
U subotu su u Kantonu Sarajevo oduzeta tri automobila zbog neplaćenih kazni u ukupnom iznosu od 37.760 KM.

Prvi automobil je oduzet u ulici Kranjčevićeva na području općine Centar. Vozilom Mercedes G500 upravljao je 24-godišnji E. G. iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama je utvrđeno da E. G. upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 7.953 KM te je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Drugi automobil je oduzet u ulici Safeta Hadžića na području općine Novi Grad Sarajevo nakon kontrole vozila Audi, koje je vlasništvo S. Dž. Ć., a kojim je upravljao M. Dž., rođen 1989. godine u Sarajevu, nastanjen u Goraždu.

"Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 12.274 KM te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja", navode iz MUP-a KS.

Treći automobil je oduzet u ulici Gornja Mahala na području općine Ilidža.

Policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo Opel Omega, koje je vlasništvo M. T., a kojim je upravljao N. K., rođen 1982. godine u Zenici, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 42-godišnjak u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 17.533 KM te je također višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnih postupaka za počinjene prekršaje iz člana 207. i 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.