|

U Mostaru od 32 testiranih jedno je pozitivno na koronavirus

U Mostaru od 32 testiranih jedno je pozitivno na koronavirus
82
A. Z.
21.3.2020. u 13:13
75
komentara
82

dijeljenja
U Mostaru od 32 testiranih jedno je pozitivno na koronavirus Foto: G. Š./Klix.ba
U Bosni i Hercegovini potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, te ukupan broj oboljelih sada iznosi 91. Novi zaraženi je registrovan u Mostaru.
Posljednje informacije objavio je Štab civilne zaštite u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.Na konferenciji za medije je rečeno da su testirane 32 osobe, od kojih je na koronavirus pozitivna jedna osoba iz Mostara i jedna iz Konjica. Zaražena osoba iz Mostara je, kako je rečeno, povezana s mostarskim klasterom, dok je slučaj iz Konjica povezan sa zaraženim na proslavi firme Igman. O potvrđenom slučaju iz Konjica Klix.ba je pisao jutros."Oba slučaja su u konekciji s prethodnim slučajevima. Trenutno u bolnici imamo šest pacijenata koji leže i četiri pacijenta su u kućnom liječenju s vrlo blagim simptomima", kazao je prim.dr. Nermin Avdić, direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK.


Istaknuto je da je nulti pacijent iz Mostara u srednje teškom stanju, da je na respiratoru i da se njegovo stanje od jučer nije mijenjalo. Također, rečeno je da on ranije nije imao zdravstvenih problema.

"Restriktivne mjere su najbolji odgovor u ovoj situaciji. Kako ćete vi odgovoriti mjerama označit će koliko ćemo iz situacije izaći okrznuti ili neokrznuti. Štab je nakon svih mjera zabrana u protekla četiri dana jučer donio novu mjeru o zabrani kretanja osoba mlađih od 18 i starijih od 65 godina i danas zabranu okupljanja više od 10 osoba. Ima i razloga i za strah i za zabrinutost, ali nema razloga za paniku jer ona nikome ne pomaže", kazao je Darko Juka iz Štaba civilne zaštite HNK.
Prijavi grešku


Komentari (75)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...