|

U Čapljini na karnevalu spaljena lutka s likom Željka Komšića

U Čapljini na karnevalu spaljena lutka s likom Željka Komšića
89
Klix.ba
5.3.2019. u 21:44
445
komentara
89

dijeljenja
U Čapljini na karnevalu spaljena lutka s likom Željka Komšića Foto: Bljesak.info
Željko Komšić ove godine bio je glavna tema i inspiracija građanima u Čapljini i Ljubuškom na tzv. maškarama. Član Predsjedništva BiH prikazan je u najpogrdnijem obliku te je zadnjeg dana 55. Pokladnih igara lik Željka Komšića spaljen.
U čapljinskom naselju Trebižat HKUD ''Seljačka sloga'' organiziralo je čitanje optužnice i spaljivanje Marka Krnjevala, odnosno Željka Komšića.

"Kriv je, prema sucima, za mnogo toga - od toga što se most u Klepcima kod Čapljine gradi duže nego Pelješki, preko toga što se Čapljinci voze samo u kružnim tokovima, pa sve do toga što je Komšića u Predsjedništvo izabrao Đelo Hadžiselimović. Krnjeval, odnosno Komšić, osuđen je tako jednoglasno na kaznu spaljivanjem, a uz tužnu povorku zapaljen je na igralištu kod Doma kulture u Trebižatu", prenosi Bljesak.

Zabava je nastavljena plesom pod maskama, a vrijedi podsjetiti kako su ranije danas predstavnici Maškarske Republike vratili ključeve općinskom načelniku Smiljanu Vidiću.

Inače, karneval u Čapljini i ove je godine došao u središte pozornosti cijele javnosti u BiH upravo zbog Željka Komšića, koji je bio predstavljen kroz dvije kreacije - jedna je bila lutka na konopcima kojom upravljaju drugi, a druga je bila glava na tijelu Trojanskog konja čime je aludirano kako je Komšić podvaljen Hrvatima u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (445)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...