{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Supruge ambasadora na službi u BiH prodavale karte za Diplomatski zimski bazar

F
FENA
28.11.2016. u 13:13
85
2
Supruge ambasadora na službi u BiH prodavale karte za Diplomatski zimski bazar
85
Ispred BBI centra danas je počela prodaja karata za Diplomatski zimski bazar, koji će biti održan 3. decembra u dvorani "Mirza Delibašić" KSC Skenderija.
Karte za Diplomatski zimski bazar danas su prodavale supruge ambasadora sa službom u BiH, koje su među organizatorima ovogodišnjeg bazara.

Na trgu su bile supruga britanskog ambasadora u BiH Caroline Ferguson, supruga holandskog ambasadora Marietta Kraak te supruga zamjenika šefa misije u američkoj ambasadi u Sarajevu Sandra Horowitz.

"Zadovoljsto nam je reći da je ovo najveći bazar do sada, već imamo 40 stranih izlagača, koji učestvuju sa 60 prodavača. Također, ove godine ćemo djeci pružiti više zabave", kazala je Ferguson.

Istakla je da svaka marka koja bude potrošena na bazaru, otići će u humanitarne organizacije koje podržavaju djecu u stanju socijalne potrebe.

Marietta Kraak naglašava da će sva sredstva prikupljena realizacijom ovogodišnjeg Diplomatskog zimskog bazara biti namijenjena za pomoć četiri organizacije koje pomažu djecu s posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog staranja i djecu čije su porodice u stanju socijalne potrebe.

Naglašava da su vrlo zadovoljne prošlogodišnjim Bazarom i nadaju se da će ove godine biti još uspješnije.

Kako je rečeno, Diplomatski zimski bazar, najveći je humanitarni događaj godine, spaja internacionalnu i lokalnu poslovnu zajednicu, kako bi građanima i posjetiocima Sarajeva omogućili da na jednom mjestu probaju hranu iz cijelog svijeta i kupe neobične poklone i predmete.

Cijena karte je pet konvertibilnih maraka, a ulaz za djecu mlađu od deset godina je besplatan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: