BiH
1.3k

Snimci iz zraka: Kako je Sarajevo izgledalo danas - okovano ledom i okupano suncem

Piše: El. B.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Snijeg koji je padao prethodnih dana pretvorio je Sarajevo u pravu zimsku bajku i ledenu čaroliju. Uz led i snijeg Sarajevo je danas bilo okupano suncem iako su temperature bile ispod nule čak 18 stepeni. Fotoreporter Klixa snimio je dronom ledom okovano Sarajevo.

Pogledajte fotografije iz starog dijela grada, zaleđenu Miljacku na Bentbaši, aktuelna klizališta koja danas nisu posjećena zbog hladnoće, ali i građevine koje izgledaju čarobno a po kojima Sarajevo prepoznatljivo.

Iz Starog grada se pruža nevjerovatan pogled na bijelo Sarajevo.

Prosječna dnevna temperatura u Sarajevu je danas je iznosila -18 stepeni, ali hladnoća nije spriječila građane da izađu iz toplih domova i prošetaju uživajući pritom u divnim i nesvakidašnjim prizorima.

Prava zimska idila vlada i na bosanskohercegovačkim planinama gdje su, uprkos minusima i hladnoći, mnogi uživali u skijanju, sankanju i čistom zraku.

Iznimno niske temperature uzrokovale su zamrzavanje rijeka i jezera širom Bosne i Hercegovine.

Meteorolozi i u narednim danima najavljuju pretežno oblačno vrijeme i niske temperature, a čak i oni koji ne vole zimu i snijeg moraju priznati da zima može biti i privlačna.