{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP predstavio Plan 10: Prosječnu plaću radnika za pet godina ćemo podići na 1.200 KM

22.5.2018. u 20:41
1.103
165
SDP predstavio Plan 10: Prosječnu plaću radnika za pet godina ćemo podići na 1.200 KM
1.103
U velikoj sali Gradske uprave u Zenici Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine večeras je predstavila svoj Plan 10 koji sadrži više od stotinu problema građana Bosne i Hercegovine te rješenja koja nudi SDP. Dio Plana je povećanje prosječne plata na 1.200 KM u narednih pet godina.
Skupu su prisustvovali simpatizeri, članovi, ali i građani cijelog Zeničko-dobojskog kantona, a svoj komentar na Plan 10 dali su predstavnici kantonalnog ogranka SDP-a te poslanici ove stranke na državnom nivou.

Potpredsjednik SDP-a Zukan Helez obratio naglasio je kako im birači neće oprostiti ako ne pohapse mafiju kojoj su dragi mito i korupcija.

“Ako ne pohapsimo one koji koriste mito i korupciju, otići ćemo s vlasti brže nego što smo došli. Danas su ponovo u Parlamentu SBB i SDA bili kao jedno, a to je loš signal. Oko svih tačaka su bili jedinstveni. Ako mi pobijedimo, onaj ko je za zatvora, ići će u zatvor”, kazao je Helez te dodao da su u Planu 10 sadržana najbitnija pitanja za poboljšanje života građana Bosne i Hercegovine.

Predsjednik SDP ZDK Senaid Begić istakao je da je na programu Plana 10 radilo je više od 200 stručnjaka i hiljade građana Bosne i Hercegovine koji su ukazivali na problematiku u društvu.

“Prošle godine smo počeli raditi na pripremi ovog plana kojeg smo završili uz prijedloge i savjete naših građana. Jedina smo partija koja je ušla u izradu jednog ovakvog kvalitetnog programa. U njemu su obrađene najbitnije stvari koje će biti vodič u našoj kampanji za izbore te vodilja u realizaciji izborne strategije koju ćemo kao stranka sprovesti nakon pobjede”, kazao je Begić.

Najbitnije tačke Plana 10 se ogledaju u povećanju minimalne plaće za najmanje 25 posto s tendencijom rasta na današnju prosječnu plaću, zdravstvu za sve, porezu na luksuz, banke i kladionice, obračun s kriminalom i korupcijom, izgradnji infrastrukture i energetskih objekata, smanjenju nadležnost kantonima, objavi potpunog registra boraca, zadržavanja mladih u BiH, većim penzijama i stabilnijem PIO fondu, modernizaciji i obnovi 100 škola godišnje i besplatnim udžbenicima.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je kazao kako svi žele promjene, a da će one biti napravljene samo s pobjedom SDP-a.

“Bosna i Hercegovina mora ići naprijed, a ne da je pojedinci vraćaju u 90-te godine. Država se ne pravi sama, za državu treba plan, a SDP ima Plan 10 i ideju kako od BiH napraviti bolje mjesto za život svih nas. Donesite promjene, budite glas i snaga koja će BiH postaviti na mjesto gdje pripada. Ili ćemo promijeniti sve po mjeri građanina ili ćemo svi izgubiti i posljednju nadu da je takva promjena moguća. Potrebna nam je podrška da stvorimo zemlju po mjeri svih nas”, poručio je Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: