{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP predstavio Plan 10: Prosječnu plaću radnika za pet godina ćemo podići na 1.200 KM

22.5.2018. u 20:41
1.103
165
SDP predstavio Plan 10: Prosječnu plaću radnika za pet godina ćemo podići na 1.200 KM
1.103
U velikoj sali Gradske uprave u Zenici Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine večeras je predstavila svoj Plan 10 koji sadrži više od stotinu problema građana Bosne i Hercegovine te rješenja koja nudi SDP. Dio Plana je povećanje prosječne plata na 1.200 KM u narednih pet godina.
Skupu su prisustvovali simpatizeri, članovi, ali i građani cijelog Zeničko-dobojskog kantona, a svoj komentar na Plan 10 dali su predstavnici kantonalnog ogranka SDP-a te poslanici ove stranke na državnom nivou.

Potpredsjednik SDP-a Zukan Helez obratio naglasio je kako im birači neće oprostiti ako ne pohapse mafiju kojoj su dragi mito i korupcija.

“Ako ne pohapsimo one koji koriste mito i korupciju, otići ćemo s vlasti brže nego što smo došli. Danas su ponovo u Parlamentu SBB i SDA bili kao jedno, a to je loš signal. Oko svih tačaka su bili jedinstveni. Ako mi pobijedimo, onaj ko je za zatvora, ići će u zatvor”, kazao je Helez te dodao da su u Planu 10 sadržana najbitnija pitanja za poboljšanje života građana Bosne i Hercegovine.

Predsjednik SDP ZDK Senaid Begić istakao je da je na programu Plana 10 radilo je više od 200 stručnjaka i hiljade građana Bosne i Hercegovine koji su ukazivali na problematiku u društvu.

“Prošle godine smo počeli raditi na pripremi ovog plana kojeg smo završili uz prijedloge i savjete naših građana. Jedina smo partija koja je ušla u izradu jednog ovakvog kvalitetnog programa. U njemu su obrađene najbitnije stvari koje će biti vodič u našoj kampanji za izbore te vodilja u realizaciji izborne strategije koju ćemo kao stranka sprovesti nakon pobjede”, kazao je Begić.

Najbitnije tačke Plana 10 se ogledaju u povećanju minimalne plaće za najmanje 25 posto s tendencijom rasta na današnju prosječnu plaću, zdravstvu za sve, porezu na luksuz, banke i kladionice, obračun s kriminalom i korupcijom, izgradnji infrastrukture i energetskih objekata, smanjenju nadležnost kantonima, objavi potpunog registra boraca, zadržavanja mladih u BiH, većim penzijama i stabilnijem PIO fondu, modernizaciji i obnovi 100 škola godišnje i besplatnim udžbenicima.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je kazao kako svi žele promjene, a da će one biti napravljene samo s pobjedom SDP-a.

“Bosna i Hercegovina mora ići naprijed, a ne da je pojedinci vraćaju u 90-te godine. Država se ne pravi sama, za državu treba plan, a SDP ima Plan 10 i ideju kako od BiH napraviti bolje mjesto za život svih nas. Donesite promjene, budite glas i snaga koja će BiH postaviti na mjesto gdje pripada. Ili ćemo promijeniti sve po mjeri građanina ili ćemo svi izgubiti i posljednju nadu da je takva promjena moguća. Potrebna nam je podrška da stvorimo zemlju po mjeri svih nas”, poručio je Nikšić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: