Nakon hapšenja
155

SDA Bihać: Uvjereni smo da je Hadis Jusić pošteno obnašao funkciju direktora JKP Komrad

Klix.ba
Hadis Jusić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hadis Jusić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Unsko-sanskog kantona, po nalogu Tužilaštva USK, uhapsili su pet osoba među kojima su bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević i predsjednik GO SDA Bihać Hadis Jusić. Iz SDA Bihać su saopćili da su uvjereni da je Jusić časno obnašao funkciju direktora u JKP Komrad.

"Želimo podsjetiti na važnost presumpcije nevinosti po kojoj niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno. Uvjereni smo da je predsjednik povjereništva Gradske organizacije SDA Bihać Hadis Jusić poziciju direktora JKP Komrad obavljao časno, pošteno i zakonito", poručili su iz stranke.

Izrazili su podršku pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, te svim nadležnim državnim institucijama u borbi protiv korupcije.

"Očekujemo da agencije za provođenje zakona urade svoj posao profesionalno, objektivno i nepristrasno u skladu sa Ustavom i zakonom", navode iz SDA.

Podsjećamo, Jusić je bio i kandidat SDA za gradonačelnika Bihaća na lokalnim izborima 2016. godine, a u tijesnoj borbi je izgubio od aktuelnog gradonačelnika Šuhreta Fazlića. Jusić je na Općim izborima osvojio mandat u Skupštini USK.

Iz Tužilaštva USK su nakon hapšenja saopćili da su Galijašević, Jusić i ostali lišeni slobode zbog postojanja osnove sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja i ovlasti i primanje dara i drugih oblika koristi.

Galijašević je uhapšen zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela koje se odnosi na malverzacije u vezi s izgradnjom zgrade Javnog komunalnog preduzeća Komrad. Naime, osumnjičen je da je kao gradonačelnik Bihaća zloupotrijebio položaj prilikom prodaje zemljišta na kojem se nalazila zgrada koja je pripadala Komradu, a koja je naknadno na osnovu odluke gradskih vlasti srušena.