|

Sarajevski srednjoškolci traže posao kako bi svojim drugovima platili odlazak na ekskurziju

Sarajevski srednjoškolci traže posao kako bi svojim drugovima platili odlazak na ekskurziju
0
Klix.ba
9.2.2017. u 20:28
176
komentara
0

dijeljenja
Sarajevski srednjoškolci traže posao kako bi svojim drugovima platili odlazak na ekskurziju
Učenici Srednje medicinske škole Bjelave u Sarajevu organizovali radnu akciju pod nazivom "Ekskurzija 2017" kako bi pomogli svojim vršnjacima koji nisu u finansijskoj mogućnosti da plate odlazak na ekskurziju.
U svom apelu svim firmama i poslodavcima poručili su kako su spremni raditi i zaraditi, te ih pozivaju da ih angažuju kako bi zaradili novac i svi zajedno išli na ekskurziju kojoj se svi srednjoškolci raduju mjesecima.

"Spremni smo na razne aktivnosti kao što su čišćenje parkova, privatnih dvorišta, pranje suđa u restoranima, dijeljenje anketnih listića, reklamiranje određenih proizvoda, animacija djece u domovima, bolnicama i na privatnim rođendanima i svaki drugi posao koji nam može omogućiti sredstva kojima ćemo platiti našim drugarima odlazak na ekskurziju", navode u apelu učenici ove srednje škole.

Apel su objavili na Facebook grupi "Tražim-nudim posao" i zamolili su sve dobre ljude da im pomognu u realizaciji ove akcije.

"Odlučili smo se na ovu akciju zbog toga jer ne možemo gledati da naši prijatelji iz školske klupe koji imaju jednaku želju kao i mi za ekskurzijom ostaju u školi dok smo mi na mori i zabavljamo se. Naša škola veče pet godina nije išla ne ekskurziju tako da nikada ništa slično ovome nije organizovano ranije", rekao je za Klix.ba Dženan Hodžić, učenik ove Srednje medicinske škole Bjelave.

Ukoliko želite pomoći ovim učenicima kontaktirajte Hodžića na broj mobitela 062 290 900.
Prijavi grešku


Komentari (176)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...