BiH
124

Sanjin Sefić će biti izručen u roku od 10 dana

Piše: I. P.
Sanjin Sefić
Sanjin Sefić
Sanjin Sefić, vozač automobila kojim su ubijene dvije sarajevske studentkinje u oktobru 2016., Bosni i Hercegovini će konačno biti izručen u prvoj polovini januara.

Kako saznaje Klix.ba, Sefić bi trebao biti izručen pravosudnim organima Bosne i Hercegovine za ne više od 10 dana, tj. u prvoj polovini januara.

Podsjećamo, Ministarstvo pravde Republike Srbije dalo je konačno odobrenje za izručenje Sanjina Sefića pravosudnim organima Bosne i Hercegovine. Ovo je za Klix.ba potvrđeno iz press službe Ministarstva pravde Republike Srbije čime je to ministarstvo okončalo potrebni postupak za odobrenje izručenja Sefića.

Na potezu su MUP Srbije i Agencija za koordinaciju policijskih tijela BiH koji trebaju odrediti datum konačnog izručenja do granice sa BiH, nakon čega će Sefić biti predat u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Sefić je priveden u Srbiji 12. oktobra, nakon što je pobjegao iz BiH zbog saobraćajne nesreće koju je skrivio u Sarajevu, a u kojoj su poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč.

Bh. organi vode postupak protiv nekoliko osoba zbog sumnje da su pomogli Sefiću da poslije izvršenja krivičnog djela pobjegne iz Sarajeva, a to su Sara Sefić, Dino Alić, Suad Nišić i Amar Salihović.