Reagovao na optužbe
204

Ružnić: Svi koji podržavaju izražavanje poput ovog koje je kažnjeno, zaslužuju ovakvo okruženje

S. M.
Mustafa Ružnić
Mustafa Ružnić
Premijer USK Mustafa Ružnić izjavio je da primitivizam, mržnja i elementarna zloba nisu sloboda govora već lična karta svakog pojedinca, nakon što ga je građanin Bihaća Bruno Brzović, koji je kažnjen zbog vrijeđana premijera, u novom Facebook statusu ponovo izvrijeđao.
"Sloboda govora je privilegija koju živimo u demokratskom društvu i na kojoj itekako trebamo biti zahvalni", rekao je Ružnić te dodao da primitivizam, mržnja i elementarna zloba nisu sloboda govora već lična karta svakog pojedinca.

Osvrnuo se i na to što su mnogi osudili izdavanje prekršajnog naloga Brzoviću zbog vrijeđanja premijera, a što je ocijenjeno kao kažnjavanje onih koji kritikuju.

"Svi vi koji podržavate ovakav vid izražavanja u jednom prostoru i nemate ništa protiv da vam bilo ko i bilo kad spominje porodicu i djecu u najodvratnijem kontekstu, zaslužujete ovakvo okruženje i sami ga sebi birajte", rekao je Ružnić.

[FBPOST]https://www.facebook.com/mustafaruznicNES/posts/pfbid02YSv6ZTXTiWnXYLcAi3qzim7HjNa96ZFzHkTfgBFeLg7b6wQ9ejdumiwDEufSn7v2l[/FBPOST]

Kazao je da je njegov izbor slooboda govora, poštovanje zakona, civilizovan dijalog i demokratska sredstva borbe protiv svega s čim se ne slažemo ili što nas ugrožava.

Podsjećamo, Brzovića je ranije Policijska uprava Bihaća kaznila zbog vrijeđanja Ružnića na društvenim mrežama.

Tim povodom, Brzović je rekao kako je kažnjen s 300 KM zbog iznošenja istine o drvnoj mafiji i nezakonitom zapošljavanju u USK šumama čiji resor pripada stranci A-SDA.