Traže smjenu
4

Radnici u Istočnom Drvaru zakovali vrata Šumskog gazdinstva i izvezli mehanizaciju

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Radnici Šumskog gazdinstva "Klekovača-Potoci" u Istočnom Drvaru, koji traže smjenu vršioca dužnosti direktora Nikole Jankovića, jutros su zakovali ulazna vrata i prozore na zgradi uprave i izvezli kompletnu mehanizaciju i tako prvom čovjeku firme i njegovim saradnicima onemogućili ulazak.

Predstavnik sindikata ovog gazdinstva Radenko Bosnić rekao je Srni da su radnici danas, 14. dana protesta, preduzeli radikalnije mjere da Janković vidi da nije dobrodošao u Istočni Drvar, niti u Šumsko gazdinstvo.

On je ponovio da je povod protesta, koji traju od 31. oktobra, otpuštanje radnika iz Drvara i Istočnog Drvara i zapošljavanje novih radnika iz drugih opština.

"Janković se ponaša bahato i osiono. Konstantno prijeti otkazima, suspenzijama i disciplinskim postupcima ako ne pređemo na njegovu stranu, ali radnici su odlučni i traže njegovo hitno razrješenje", rekao je Bosnić.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

On je naveo da su stvorene tenzije između većine radnika koji traže smjenu Jankovića i manjeg broja onih koji ga podržavaju, te da situacija prijeti da izmakne kontroli.

"U ime Sidikata Šumskog gazdinstva Klekovača-Potoci reći ću da smo vrlo zabrinuti. Više nema smisla da radnici svakodnevno svoja prava traže ispred zgrade Uprave, a da ih niko niti vidi, niti čuje", rekao je Bosnić, dodajući da su radnici koji protestuju na izmaku snaga.

Opštinsko rukovodstvo Istočnog Drvara i dalje podržava proteste radnika.

"Apsolutnu podršku dajemo radnicima koji protestuju. Krenućemo sa radikalnijim protestima i nećemo dozvoliti da Janković ostane kao vršilac dužnosti direktora u gazdinstvu", rekla je Srni načelnik opštine Istočni Drvar Milka Janković.