{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radmanović: Kolegij je najava nove većine iz koje će biti formirano Vijeće ministara BiH

6.12.2018. u 15:34
22
19
Radmanović: Kolegij je najava nove većine iz koje će biti formirano Vijeće ministara BiH
22
Radmanović: Kolegij je najava nove većine iz koje će biti formirano Vijeće ministara BiH
Foto: H. M./Klix.ba
Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenta BiH Nebojša Radmanović kazao je danas nakon konstituirajuće sjednice kako će Vijeće ministara BiH biti brzo izabrano, a da će predsjedavajući biti iz SNSD-a.
Radmanović je kazao i kako je Kolegij Zastupničkog doma najava nove većine iz koje će se formirati vijeće ministara.

"Od danas teku rokovi, Predsjedništvo sada ima obaveze i mogućnost dogovora brže nego inače. Lično se nadam da će vrlo brzo doći do izbora Vijeća ministara i da će okosnica biti ove tri političke partije koje su glasale za izbor", kazao je Radmanović.

Istakao je kako je Parlament odraz glasanja i želja svih u BiH te da će se lično truditi da tako ova institucija funkcioniše u budućnosti, ali da će biti turbulentno kao i uvijek.

"Ne znači da će biti razlika u vezi s nekim ključnim pitanjima. Ako većina bude ovakva kao što je danas, može funkcionisati. NATO je jedna tema koju nameću ljudi van ovih prostora, a neki ovdje je prihvataju nekritički. NATO je pogriješio što je donio ovu odluku prekjučer, jer znaju da jedan entitet u BiH ne prihvata NATO i da to može izazvati probleme. Nije nam to trebalo u ovom trenutku. Bit će sigurno rasprava o ovome, ali i o drugim temama među kojima je i EU", kazao je.

U ovom trenutku je potvrdio da će predsjedavajući Vijeća ministara BiH biti iz SNSD-a, ali da ne zna da li će to biti Zoran Tegeltija.

"Odluku o tome donijet će Predsjedništvo", rekao je Radmanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: