Bajramski poklon
477

Privrednik Halid Čustović donirao vrijedan medicinski aparat Domu zdravlja Gacko

F. H.
Olakšati će život stanovnicima Gacka
Olakšati će život stanovnicima Gacka
Domu zdravlja "Prof. dr Savo Bumbić" u Gacku uručen je vrijedni medicinski aparat Thrombostat za in vitro dijagnostiku i određivanje koagulometrijskih testova kao što su PT, aPTT, Fibrinogen, TT i testova miješanja. Vrijednost donacije je 3.500 KM.

Aparat je donirao privrednik Halid Čustović Dado, vlasnik firme Erde BH d.o.o iz Gacka, koji je uručio sa predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Gacko doktorom Goranom Zvizdićem, direktorici Doma zdravlja doktorici Neveni Miljković-Mandić i doktorom Srđanu Kraviću.

“Želim da izrazim iskrenu zahvalnost u ime Službe porodične medicine DZ Gacko, povodom donacije trombostat aparata za odredjivanje INR i fibrinogena u krvi, gospodinu Halidu Čustoviću i gospodinu Sadetu efendiji Bilaliću. Ovaj aparat će mnogo značiti našim pacijentima koji piju lijekove za razređivanje krvi. Samim tim pacijenti neće morati ići u druge ustanove koje su udaljene od nas otprilike oko 70 km i izlagati se dodatnim troškovima za putovanje", istakao je doktor Srđan Kravić.

"Čini me zadovoljnim da pomažem ljudima bez obzira na nacionalnost, vjeru ili političko opredeljenje! Kod mene su zaposleni Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Nijemci. Vjerujem da će ovaj uređaj pridonijeti još kvalitetnijoj zdravstvenoj usluzi mojim sugrađanima. Za svoje Gacko sam uvijek tu šta god da treba", naveo je Halid Čustović.

"Posebno mi je drago da je na naš veliki praznik Ramazanski bajram uručen medicinski aparat. Bajram i jeste blagdan za darivanje. Moram istaći da su ljekari i medicinsko osoblje Doma zdravlja uvijek na usluzi našim povratnicima, bez obzira da li je njihovo zdravstveno osiguranje u RS ili FBiH. Hvala im na tome” – kazao je Goran Zvizdić, predsjednik MIZ Gacko.