Objavljen poziv
357

Priprema se druga Povorka ponosa u Sarajevu u toku 2020.

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Objavljen je poziv zainteresiranim građanima da se priključe u organiziranju druge Povorke ponosa tokom 2020. godine. Prva povorka organizirana je u septembru 2019. godine, a sada se već planira druga povorka.
"Povorka ponosa jeste nužna i njeno kontinuirano održavanje je neophodno, jer borba za ljudska prava LGBTIQ osoba mora da se nastavi i u 2020. godini. Ohrabrujemo sve LGBTIQ osobe i sve naše saveznike/ce da se pridruže Organizacionom odboru i budu dio druge Bh. povorke ponosa", naveli su organizatori prošlogodišnje povorke.

Naglašavaju da Bh. povorka ponosa poštuje principe i vrijednosti antifašizma, ravnopravnosti, solidarnosti, slobode, socijalne pravde, samoodređenja, sekularnosti, inkluzivnosti, antimilitarizma, vladavine prava, spremnosti na dijalog i nenasilne komunikacije.

🏳️‍🌈Pozivamo vas da se priključite Organizacionom odboru druge Bh. povorke ponosa🏳️‍🌈Povorka ponosa jeste nužna i njeno...

Posted by Bh. povorka ponosa on Thursday, January 30, 2020
Organizacioni odbor (OO) Bh. povorke ponosa je neformalno tijelo sastavljeno od pojedinačnih aktivistica i aktivista i zaduženo je za cjelokupnu organizaciju Povorke ponosa. Sve članice/ovi OO-a su volonterski uključeni u cjelokupnu organizaciju povorke i moraju da poštuju principe i vrijednosti zajednički definisane pri formiranju OO-a.

Kompletan poziv možete pročitati ovdje.

Ostaje da se vidi kako će se nova vlast u Sarajevu postaviti prema ovom pitanju.