BiH
0

Priprema se atentat na Milorada Dodika?

FENA
Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik potvrdio je sinoć da ga je krajem prošle sedmice policija obavijestila da posjeduje povjerljivu informaciju o tome da se na njega priprema atentat.

On je u izjavi novinarima kazao da je “ta informacija došla iz Kantonalnog MUP-a u Sarajevu i dostavljena je svim relevantnim sigurnosnim institucijama u BiH”.

Radio-televizija RS-a objavila je sinoć u centralnom Dnevniku informaciju, koju danas donose "Nezavisne novine", po kojoj je MUP-a Kantona Sarajevo dostavio državnoj Agenciji za istrage i zaštite (SIPA), Državnoj graničnoj službi i ostalim policijskim agencijama u BiH poverljivu informaciju o pripremi atentata na premijera RS-a Milorada Dodika.

Na pitanje kako komentira to što se u toj, kako je navedeno, policijskoj informaciji u vezi sa navodno planiranim atentatom na njega pominju imena visokih funkcionera Crne Gore, poput Ranka Krivokapića i Svetozara Marovića, Dodik je odgovorio da smatra da “ta imena nemaju nikakve veze”.

“Ne mogu da vjerujem da ta imena imaju ikakve veze sa svim tim. Nije moje da komentiram policijske izvore i njihove informacije. Pitajte njih. Mislim da ni Marović ni Krivokapić s tim nemaju nikakve veze”, rekao je predsjednik Vlade RS-a Dodik.