Parlament BiH
53

Prepirka Vražalice i Lovrinovića: Nikolice, jesi li u homo ili hetero odnosu sa Čovićem

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nastavak sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja je jučer prekinuta nakon žestokog verbalnog okršaja zastupnice DF-a Maje Gasal-Vražalice i šefa Kluba zastupnika HDZ-a BiH Nikole Lovrinovića, najavljen je za 26. juli.

Nakon što je Gasal-Vražalica iznijela niz kritika na račun politike HDZ-a BiH, Lovrinović je optužio DF-ovu zastupnicu kako mrzi i ne poštuje volju hrvatskog naroda.

On je kazao i da Gasal-Vražalica s predsjednikom DF-a ima zajedničko to što mrzi HDZ, uprkos tome što i u odnosu između Gasal-Vražalice i Željka Komšića postoje evidentni problemi.

"Žao mi je što predsjedavajući Zastupničkog doma PSBiH Mladen Bosić neće da opomene kolegu. Ovo je treći put da Lovrinović iznosi laži i tvrdi kako ja mrzim nekog. Ima li on neku mašinicu pa da izmjeri ko koga voli ili mrzi? Trošenje je vremena kada čovjek uopće pomisli na Nikolicu Lovrinovića. Ja ne znam je li on u klimaksu, je li njemu rade hormoni, je li on zaista ima opsesiju", rekla je Gasal-Vražalica.

Istakla je i kako joj je krivo što je uopće glasala za to da Borjana Krišto (HDZ BiH) bude izabrana za članicu Kolegija Zastupničkog doma PSBiH te da je to na samom početku mandata uradila zbog stranačke volje i odluke da DF uđe u vlast.

"Gospodine Lovrinoviću, jadno je i bijedno to što ste opterećeni tim u kojem odnosu sam ja unutar svoje stranke. Najpametnije bi bilo da pričate u kojem ste odnosu vi sa svojim predsjednikom. Jeste li homo ili hetero", rekla je Gasal-Vražalica.

Nakon ove prepirke Bosić je prekinuo sjednicu Zastupničkog doma PSBiH koja će biti nastavljena 26. jula ove godine.