Nakon snimka
104

Predsjedništvo BiH: U Briselu smo nastupili jedinstveno i bez razmirica

D. Be.
Nakon snimka na kojem se vidi da član Predsjedništva BiH odbija stati pored predsjedavajućeg Šefika Džaferovića prilikom fotografisanja sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sassolijem, munjevitom brzinom je stigla reakcija iz Predsjedništva BiH.
"Predsjedništvo Bosne i Hercegovine odlučno odbacuje i demantuje zlonamjerno predstavljanje u pojedinim domaćim medijima o nastupu članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine tokom službene posjete Briselu", naveli su.

Dalje se ističe da je Predsjedništvo BiH jedinstveno nastupilo u evropskim institucijama u Briselu - bez razmirica ili drugih nesporazuma, pa i tokom protokolarnih aktivnosti.

Podsjetimo, da su Šefik Džaferović i Željko Komšić jučer u Brisel otputovali jednim avionom, a Milorad Dodik drugim.

Oni danas u Briselu imaju niz sastanaka sa evropskim zvaničnicima, a već su obavili razgovore s predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sassolijem i komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Oliverom Varhelyijem. U nastavku posjete ih očekuje i susret sa potpredsjednikom Evropske komisije i visokim predstavnikom za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepom Borellom.