|

Potpuno lokalizovan požar u bivšoj fabrici Energoinvesta u Istočnom Sarajevu

Potpuno lokalizovan požar u bivšoj fabrici Energoinvesta u Istočnom Sarajevu
0
D. Be.
11.8.2019. u 12:24
11
komentara
0

dijeljenja
Požar koji je bijesnio skoro 24 sata u jednoj hali bivše fabrike Energoinvest-RAOP u Istočnom Sarajevu je potpuno lokalizovan.
Ovu informacija za Klix.ba je potvrdio starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice grada Istočno Sarajevo Njegoš Vukadin. On je kazao da se sada ulazi u posljednju fazu, a to je obilazak terena nekoliko puta.

"Sada možemo smatrati da ne postoji nikakva mogućnost da se požar širi ili da izbije nešto novo. Potpuno je lokalizovan i sada je završna faza likvidacije", kazao je Vukadin.

Podsjetimo, požar je izbio u subotu oko 11 sati ujutro, a na gašenju su radile vatrogasne jedinice iz Istočnog Sarajeva, Kantona Sarajevo i pripadnici EUFOR-a.Zbog velikog dima i pepela stanovnicima ovog područja je savjetovano da ne vrijeme ne provode na otvorenom zbog mogućih negativnih posljedica. Tokom požara nije bilo povrijeđenih osoba.

Uzrok požara još nije poznat, iako se smatra da bi ljudski faktor mogao biti taj koji je izazvao vatrenu stihiju.Srpska demokratska stranka sumnja da je požar u bivšoj fabrici Energoinvest-RAOP u Istočnom Sarajevu podmetnut kako bi se prikrili tragovi ogromnog državnog kriminala.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...