Ramić posjetio i Prijedor
0

Potpisan ugovor za gradnju vodovodne mreže u povratničkim naseljima Bosanskog Novog

B. R.
Potpisivanje ugovora za gradnju vodovoda (Foto: Ministarstvo raseljenih osoba FBiH)
Potpisivanje ugovora za gradnju vodovoda u povratničkim naseljima Bosanskog Novog (Foto: Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH)
Potpisan je ugovor za nastavak gradnje vodovodne mreže u povratničkim naseljima na području Bosanskog Novog.

Kako su saopćili iz Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice, ministar Edin Ramić (SDA) danas je posjetio Bosanski Novi i Prijedor, te se tom prilikom susreo sa predstavnicima povratnika, načelnicima i predstavnicima udruženja.

Sa načelnikom Bosanskog Novog Miroslavom Drljačom (SNSD) je potpisao ugovor o nastavku gradnje vodovodne mreže u naseljima Blagaj - Maslovare.

"Iskazana je potreba povratnika za nastavak gradnje vodovoda u povratničkim naseljima. Uvijek nam je drago kada su povratnici ti koji delegiraju potrebe. Onda su one najrelevantnije jer dolaze direktno od korisnika", kazao je Ramić

Ramić u posjeti povratnicima (Foto: Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH)
Ramić u posjeti povratnicima (Foto: Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH)

Potpisani su ugovori o, kako su saopćili, podršci u radu i funkcionisanju udruženjima građana "Ada" i "Novljani" koji realiziraju svoje programske ciljeve u Bosanskom Novom. Ugovor o podršci potpisali su i predstavnici fudbalskog kluba Rudar Blagaj.

Susret ministra Ramića i načelnika Pavlovića (Foto: Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH)
Susret ministra Ramića i načelnika Pavlovića (Foto: Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH)

Ramić i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović (SNSD) razgovarali su o nastavku izgradnje infrastrukture u povratničkim mjestima, saopćili su iz Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice.