I dalje traju razmirice
51

PDP za sada ima dva kandidata za gradonačelnika Banje Luke, u igri Stanivuković i Crnadak

A. L.
Igor Crnadak i Draško Stanivuković (Foto: Facebook)
Igor Crnadak i Draško Stanivuković (Foto: Facebook)
Vrh Partije demokratskog progresa (PDP) i dalje ne uspijeva pronaći zajedničku riječ kad je u pitanju kandidat za gradonačelnika Banje Luke za predstojeće lokalne izbore.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, na jedinoj do sada održanoj sjednici radne grupe predsjednik stranke Branislav Borenović kandidovao je aktuelnog gradonačelnika Draška Stanivukovića za još jedan mandat, dok je potpredsjednik stranke Milko Grmuša kandidovao Igora Crnatka.

Zbog toga što su pojedini članovi radne grupe bili odsutni, sastanak koji je trebao biti održan prethodnog vikenda je pomjeren za 7. april.

Nakon što radna grupa donese konačnu odluku, imena kandidata ići će na Gradski odbor koji će donijeti konačnu odluku o kandidatu za gradonačelnika.

Podsjetimo, Stanivuković je prošlog mjeseca objavio da ima podršku stranke i da će ponovo biti kandidat za gradonačelnika, ali vrlo brzo su ga demantovali Grmuša i Crnadak kazavši kako PDP još nije odlučio o kandidatu.

Osim sa stranačkim kolegama, Stanivuković duže vrijeme vodi medijski sukob i sa nekadašnjom kolegicom Jelenom Trivić koja mu je, nakon što su ga Grmuša i Crnadak odbili, rekla da mu ostaje samo da ga predloži "njegov šef" Milorad Dodik.

Onaj ko bude kandidat iz PDP-a izaći će na crtu upravo Jeleni Trivić koja je u januaru potvrdila svoju kandidaturu.