Nema novih slučajeva
12

Osobe zaražene koronavirusom u RS-u se oporavljaju, jedan pacijent u izolaciji

SRNA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Tri pacijenta, zaražena virusom korona, oporavljaju se na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dok jedan, koji je danas hospitalizovan i nalazi se u izolaciji, ima respiratorne tegobe, povišenu tjelesnu temperaturu i kašlje, rekla je načelnica Klinike za infektivne bolesti UKC-a Antonija Verhaz.

Verhazova je objasnila da su tri pacijenta, koji se oporavljaju, dobrog opšteg zdravstvenog stanja, te da će dvojica, najvjerovatnije, biti otpuštena u ponedjeljak, a vjerovatno ubrzo i treći.

Ona je navela da je pacijent, koji se nalazi u izolaciji na UKC, vozač koji je boravio u Italiji u području gdje je bilo obolijevanja od virusa korona.

"Testiranje će biti obavljeno početkom naredne sedmice i znat ćemo njegov status, odnosno da li je zaražen virusom korona ili nečim drugim poput influence", objasnila je Verhazova.

Ona je napomenula da je Institut za javno zdravstvo testirao ljude koji su bili u kontaktu sa osobama koja se nalaze u UKC, te da su svi testovi bili negativni.

Verhazova je rekla da se strogo moraju poštovati nalozi zdravstvenih i drugih institucija o kućnoj izolaciji.

U Republici Srpskoj nema novih potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona, a trenutno je pod nadzorom 221 osoba, izjavio je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

U Republici Srpskoj do sada su virusom korona zaražene tri osobe, otac i sin iz Banje Luke, i muškarac iz Čelinca. On je ranije doputovao iz Italije sa prvozaraženim virusom korona.