Akcija SIPA-e u Zenici
1.1k

Oglasio se Kasumović: U pratnji sam policije, ali ovo je montiran proces jer ja sam moralna vertikala

G. M.
Fuad Kasumović (Foto: E. M./Klix.ba)
Fuad Kasumović (Foto: E. M./Klix.ba)
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nalazi se "pod pratnjom policije" u Zenici, što je sam potvrdio na Facebooku. Za svoje hapšenje optužio je SDA.
"Ovog trenutka nalazim se u pratnji policijskih službenika koji samo ispunjavaju zadatke koje su pred njih postavili kriminalna SDA i kriminalni dijelovi Tužilaštva. Moje spektakularno i filmsko privođenje režirali su bolesni umovi, među kojima ima kvarnih političara, tužilaca i novinara na čije sam vas djelovanje u ovih pet godina bezbroj puta upozoravao", napisao je Kasumović.

Kako smo objavili, jutrošnja akcija SIPA-e rezultat je višemjesečne istrage protiv Kasumovića i drugih koji su osumnjičeni za krivična djela koja se dovode u vezu s poslovanjem Zenicatransa.

Kasumović tvrdi da se radi o politički montiranom procesu "s obzirom na to da je Gradska uprava stotinjak metara od Tužilaštva ZDK, Suda i MUP-a".

"Ako je istražiteljima trebala bilo kakva izjava, mogli su me pozvati. Odazvao bih se, kao što sam radio i desetine puta ranije tokom svog gradonačelničkog mandata. Međutim, kriminalna SDA igra na kartu izazivanja pažnje javnosti, koju uz pomoć plaćenih novinara i botova pokušavaju okrenuti protiv Fuada Kasumovića, jer u mojoj pravednoj i jednostavnoj politici vide jedinu prijetnju za gubitak vlasti u ZDK", tvrdi gradonačelnik Zenice.

Dodao je da je ovo napisao jer je znao šta SDA priprema.

"Cijeli grad o ovome priča još od prošlogodišnjih izbora, kada su SDA novinari putem javnih servisa, lokalnih portala i zvaničnih SDA – lažnih Facebook profila, koje vode plaćenici i dobro instruisani botovi, plasirali informacije da ću biti uhapšen", naveo je između ostalog u svom postu.

Potm je za sebe ustvrdio da je "moralna vertikala".

"Cijenjene Zeničanke i Zeničani, Bosanci i Hercegovci, međunarodni zvaničnici u BiH, ja, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, moralna sam vertikala i nikakvim kriminalom nikada se nisam bavio. Ovdje se radi o borbi dobra i zla koje i na ovaj način pokušava prikriti SDA kriminal, kako bi se i mojim privođenjem skrenula pažnja s njihovih afera ‘Diploma’, ‘Respiratori’... kao i poteza kriminalne Kantonalne vlade", navodi Kasumović.

Zaključuje da je svoju hrabrost, pamet i moralnu veličinu pokazao i dokazao kada je najviše trebalo te da je potpuno nevin u slučaju "Zenicatransa", kao i u svakom drugom koji su mu, kako tvrdi, pokušali montirati.

Svoj post je završio riječima: "Uskoro se vidimo! Smrt fašizmu - sloboda narodu".