Muzički i glumački dio
185

Održan novogodišnji program u zatvoru u Zenici, osuđenicima se obratio i direktor

A. Ku.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Povodom nadolazećih novogodišnjih praznika osuđenici Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica su uz asistenciju osoblja Zavoda i dramskog pedagoga realizovali prigodan program koji se sastojao iz muzičkog i glumačkog dijela.

Ovoj manifestaciji prisustvovalo je više stotina osuđenika, stražara i drugog osoblja Kazneno-popravnog zavoda.

Direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica Rusmir Isak u svome obraćanju naglasio je kako među osuđenicima ima mnogo dobrih ljudi koji su svoje živote u ovoj ustanovi popravili i postali bolji ljudi.

"Drago mi je vidjeti da su osuđenici spremni na resocijalizacijum, a ova današnja manifestacija najbolji je pokazatelj toga. Mi ćemo to svakako i adekvatno nagraditi, ali također i onaj dio osuđenika koji nije spreman na saradnju adekvatno i kazniti", kazao je Isak.

Dodao je da dolazak u zatvor ne predstavlja kraj života, svi oni koji poštuju kućni red ovdje mogu započeti novi život pun pozitivnih promjena.

Sam cilj aktivnosti je upravo odgojnog karaktera i služi da bi se osuđenici rehabilitovali i stekli neka nova iskustva, znanja i u konačnosti postali integrisani dio zajednice nakon odsluženja kazne.

Nakon programa za sve uposlenike i osuđenike upriličen je svečani ručak.