|

Od SIPA-e i OSA-e zatražena provjera Zorana Tegeltije: Komšić i Džaferović čekaju Dodikov pristanak za ANP

Od SIPA-e i OSA-e zatražena provjera Zorana Tegeltije: Komšić i Džaferović čekaju Dodikov pristanak za ANP
29
S. H.
20.8.2019. u 22:46
71
komentara
29

dijeljenja
Od SIPA-e i OSA-e zatražena provjera Zorana Tegeltije: Komšić i Džaferović čekaju Dodikov pristanak za ANP Zoran Tegeltija (SNSD), kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara (Foto: H. M./Klix.ba)
Klix.ba saznaje da je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH od SIPA-e i OSA-e zatražena provjera Zorana Tegeltije, kandidata za mandatara za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
To je jasan znak i dokaz spremnosti da se Zoran Tegeltija (SNSD) imenuje za mandatara za Vijeće ministara. Ipak, to će se dogoditi kada Milorad Dodik pristane na usvajanje i slanje Godišnjeg nacionalnog plana (ANP).

Zahtjev za formalnom provjerom kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije poslat je 19. augusta, uoči zakazanih sjednica o ANP-u i mandataru u Predsjedništvu BiH, koje su ipak otkazane.Radi se o uobičajenoj proceduri sigurnosnih provejra kod spomenutih agencija, što je nezaobilazan korak kod imenovanja rukovodećih kadrova u državi. To je i poruka spremnosti Komšića i Džaferovića da se vlast konačno formira.

Ipak, to se, izvjesno je još neće dogoditi sve dok Milorad Dodik ne pristane na usvajanje i slanje ANP-a u sjedište NATO-a, da li postojećeg ili reduciranog plana, koji se spominje.
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...