Pozdravio odluku EU
91

Nešić: Ministarstvo sigurnosti će nastaviti da bude predvodnik evropskog puta BiH

A. Ku.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić rekao je da su posvećenost evropskim integracijama i predanost zajedničkom cilju u posljednjih godinu dali vidljiv rezultat otvaranjem pregovora o članstvu BiH u EU.

Nešić je pozdravio današnju odluku Evropskog vijeća te istakao da je ovo primjer koji pokazuje da kada se okupi oko jasnih zajedničkih ciljeva dođe do ostvarivanja generacijskih ciljeva kojima se trasira put u evropsku i modernu budućnost.

Ponovio je veliki doprinos tima kojeg vodi za postizanje ovog rezultata jer je na listi ispunjenih obaveza koje su dovele do ove odluke, najviše iz resora Ministarstva sigurnosti BiH.

"I nakon ove odluke pred nama je ozbiljan posao pregovaranja, usklađivanja zakonodavstva i zatvaranja pregovaračkih poglavlja. Ministarstvo bezbjednosti će nastaviti da bude predvodnik i na ovom dijelu evropskog puta BiH. Sve to činimo zbog toga što želimo ovdje dovesti evropske vrijednosti i standarde i postići bolji kvaliteta života za naše građane", kazao je Nešić.