Općina Novo Sarajevo
159

Najveća priznanja dodijeljena Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn i karate klubu Perfekt

Klix.ba
U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo u povodu 16. maja, Dana Općine Novo Sarajevo, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjedavajuća Općinskog vijeća Novo Sarajevo Ana Baltić, koja je pozvala prisutne da učenjem Fatihe, minutom šutnje i na drugi prigodan način odaju priznanje i sjete se svih šehida, poginulih boraca i građana u odbrani Bosne i Hercegovine, tokom agresije. Predsjedavajuća Baltić prisutnima je čestitala Dan Općine, te podsjetila na značaj 16. maja, koji se proslavlja kao Dan Općine Novo Sarajevo.

Vijećnicima, brojnim gostima, među kojima su bili predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva dr. Igor Gavrić, zatim predstavnici gradskog vijeća i gradskih općina, kao i građanima, obratio se općinski načelnik Nedžad Koldžo. U svom obraćanju osvrnuo se na brojne aktivnosti koje su za građane pripremljene ove godine u okviru programa obilježavanja Dana Općine, te realizirane projekte koje je Općina implementirala prethodne godine, a posebno je podsjetio na važnost Pofalićke bitke za odbranu Novog Sarajeva, Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Nakon obraćanja općinskog načelnika prikazan je i promotivni film o projektima i aktivnostima Općine Novo Sarajevo u prethodnoj godini.

Na svečanoj sjednici uručena su i najveća priznanja Općine Novo Sarajevo. Zlatna plaketa dodijeljena je Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn, a srebrena karate klubu Perfekt. Predsjedavajuća Općinskog vijeća Ana Baltić i općinski načelnik Nedžad Koldžo dodijelili su na svečanoj sjednici i zahvalnice Nerminu Sukiću i MBA doo Sarajevo.

Bogat kulturno-zabavni program priredili su članovi KUD-a Lola.