Stroga naredba
23

Mostarci će među sobom morati držati distancu minimalno jedan i pol metar

G. Š.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Osobama koje se od sutra nađu van svoje kuće u Mostaru neće biti dozvoljeno približavati se drugim ljudima bliže od 1,5 metra.

Ove informacije su potvrđene iz Štaba civilne zaštite Grada Mostara koji je donio izmjene dosadašnjih naredbi uz restriktivnije mjere zaštite od širenja epidemije koronavirusa u gradu na Neretvi.

''Naređuje se zabrana kretanja i zadržavanja na otvorenom prostoru više od jedne osobe, na udaljenosti manjoj od 1,5 metra, na području Grada Mostara", navodi se u novoj odluci koju potpisuje gradonačelnik Mostara i šef Štaba Civilne zaštite Ljubo Bešlić.

Kako se ističe ova naredba stupa na snagu odmah.

Uz izdate naredbe za građane Mostara gdje se do sada moglo okupljati 5 osoba uz poštivanje socijalne udaljenosti od 2 metra zatražena je kontrola nadležnih institucija o poštivanju istih.

‘’Naređuje se nadležnim gradskim inspektorima pojačan nadzor nad provedbom donesenih zapovijedi i mjera u vezi širenja koronavirusa (COVID19). Provođenje pojačanih aktivnosti ove zapovijedi nalaže se zbog evidentnih kršenja zapovijedi na terenu '', navodi se iz Štaba civilne zaštite Mostara.