{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MMF bio protiv uvođenja "plavog dizela" koji bi pomogao poljoprivrednicima u BiH

S
1.12.2016. u 16:27
4
11
MMF bio protiv uvođenja "plavog dizela" koji bi pomogao poljoprivrednicima u BiH
4
MMF bio protiv uvođenja "plavog dizela" koji bi pomogao poljoprivrednicima u BiH
Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je danas u Banjaluci da je u pismu MMF-a vlastima u BiH preporučeno da izbjegavaju preduzimanje mjera o "plavom dizelu" koje je predložio ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Mirko Šarović.
Tegeltija je naglasio da pismo šefa misije MMF-a u BiH Nadina Ilahija govori da Republika Srpska nije u učestvovala u dogovorima o "plavom dizelu".

On je rekao da je u pismu, koje je 29. novembra upućeno svim članovima Fiskalnog savjeta, navedeno da MMF ne smatra da su predložene mjere u uvođenju "plavog dizela" izvodljive i da bi imale efekte u podršci poljoprivrednicima.

Tegeltija je pojasnio da je iz MMF-a, između ostalog, upozoreno da "pomenuti prijedlog urušava integritet sistema indirektnog oporezivanja, donosi dodatnu stavku u trenutnoj raspodjeli između države i entiteta, što bi moglo dovesti u pitanje ustavnost i usvajanje prijedloga, pa i narušavanje ciljeva predviđenih programom proširenog kreditnog aranžmana".

On je rekao da RS nije protiv "plavog dizela" i da već provodi tu mjeru podrške poljoprivrednim proizvođačima.

"Ako se u narednoj godini usvoji Zakon o akcizama i budu povećale putarine bit će potrebna veća sredstva nego što su sada, jer poljoprivredni proizvođači i dalje neće plaćati putarinu za gorivo koje koriste u svojoj proizvodnji", naveo je Tegeltija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: