Poklon nakon sastanka
243

Milorad Dodik poklonio Sergeju Lavrovu pozlaćenu ikonu staru 300 godina

V. K.
Pozlaćena ikona stara 300 godina (Foto: SRNA)
Pozlaćena ikona stara 300 godina (Foto: SRNA)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio je nakon današnjeg sastanka ministru vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu ikonu staru 300 godina koja je pronađena u Lugansku.

Dodik je ikonu uručio Lavrovu tokom večerašnjeg sastanka koji se održao u sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu.

Na poleđini ikone koju je Dodik poklonio šefu ruske diplomatije, utisnut je i pečat kao dokaz da se radi o originalnom primjerku.

Pečat na ikoni (Foto: SRNA)
Pečat na ikoni (Foto: SRNA)

Na današnjem sastanku, Sergej Lavrov i Milorad Dodik dotakli su se brojnih tema, a predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine još jednom je iskoristio priliku da se zahvali Lavrovu na podršci Ruske Federacije.

"Želim da zahvalim Rusiji u ulozi koju je imala u kreiranju i implementaciji Dejtonskog mirovnog sporazuma. Upravo je Dejton bila jedna od važnijih tema našeg razgovora", izjavio je danas nakon sastanka Milorad Dodik.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov sutra će okončati posjetu Bosni i Hercegovini sastankom sa članovima Predsjedništva BiH i ministricom vanjskih poslova Biserom Turković.