Oštra reakcija
126

Mešalić: Mušić je najveći budžetski parazit koji nije sposoban zakazati ni sjednicu

Piše: Er. M.
Mahir Mešalić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mahir Mešalić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zastupnik Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Mahir Mešalić ocijenio je krajnje neozbiljnom izjavu predsjedavajućeg Edina Mušića da je opozicija kriva za neusvajanje budžeta za 2018. godinu.

"Edin Mušić je jedini političar u svijetu koji krivi opoziciju zbog toga što vlast nema većinu i nije u kapacitetu da usvoji ni dnevni red. U sistemima u kojim normalne političke stranke čine vlast dnevne redove na sjednicama usvajaju političke opcije koje su dio vlasti, a ne opozicija", kazao je Mešalić.

On je podsjetio da ovo nije prvi put da se odgađa sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH te da je rad organa zakonodavne vlasti i ranije bio blokiran, ne zbog opozicije već zbog previranja unutar koalicije koju čine SDA, SBB i HDZ BiH.

"Zastupnici opozicionih stranaka prisustvovali su sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH za razliku od zastupnika iz reda HDZ-a BiH koji je dio vladajuće strukture u entitetu. Mušić iznosi optužbe na račun opozicije samo zbog toga što ne smije da se suprotstavi HDZ-u BiH", kazao je Mešalić.

On je rekao da se nekoliko sati prije nego se Mušić obratio javnosti oglasila i predsjedavajuća Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara (HDZ BiH) koja je otvoreno optužila SDA za zastoje.

"Trebamo biti iskreni i otvoreno reći da Mušić ne smije kontrirati Bradari zbog straha od ugroženosti pozicija koje imaju njegovi kadrovi u organima vlasti Hercegovačko-neretvanskog kantona. Edin Mušić je ubjedljivo najveći budžetski parazit koji nije sposoban sazvati ni sjednicu", rekao je Mešalić podsjećajući da je predsjedavajući Zastupničkog doma svjestan svoje nesposobnosti nedavno parlamentarcima uputio "najavu o mogućnosti održavanja sjednice" organa zakonodavne vlasti.

Mešalić je na kraju pozvao sve političke stranke koje partcipiraju u vlasti da preuzmu odgovornost za procese koji se dešavaju u Parlamentu FBiH i Vladi FBiH.