Podrška za nastavnika
67

Lukavčani organiziraju mirnu šetnju nakon stravičnog slučaja u osnovnoj školi

A. K.
Škola u kojoj se odvio nemili događaj (Foto: A. K./Klix.ba)
Škola u kojoj se odvio nemili događaj (Foto: A. K./Klix.ba)
Gradski sindikalni odbor iz Lukavca u znak podrške zaposlenicima, učenicima i roditeljima Osnovne škole Lukavac Grad, u ponedjeljak će organizirati mirnu šetnju. Početak događaja je najavljen za 12 sati.

Prije deset dana BiH je potresla informacija o slučaju u Osnovnoj školi Lukavac Grad, u koju je ušao bivši učenik te pucnjem iz pištolja teško ranio nastavnika engleskog jezika, koji obnaša i funkciju pomoćnika direktora te obrazovne ustanove.

Tim povodom, Gradski sindikalni odbor iz Lukavca u znak podrške zaposlenicima, učenicima i roditeljima Osnovne škole Lukavac Grad organizirat će mirnu protestnu šetnju.

Kako su najavili protestna šetnja će krenuti od Konzumovog objekta u Lukavcu u 12 sati, a učesnici će se nakon toga zaputiti ka osnovnoj školi u kojoj se odvio stravičan čin.

Sindikalisti će na ovakav način pružiti podršku i nastavniku Nedimu Osmanoviću, koji se oporavlja uUuniverzitetskom kliničkom centru u Tuzli, kao i svim zaposlenim u osnovnom i srednjem obrazovanju na području Lukavca, kao i kolegema iz drugih gradova i općina sa područja Tuzlanskog kantona.

U dvorištu Osnovne škole Lukavac Grad planirano je obraćanje organizatora, odnosno predstavnika Gradskog sindikalnog odbora Lukavac. Organizatori su kazali da je mirna šetnja planirana bez transparenata, pištaljki i glasnih povika.