BiH
60

Korisnici Centra za zdravo starenje predstavili radove s kreativnih radionica

Klix.ba
U prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo upriličen je Dan otvorenih vrata i prodajna izložba radova nastalih na kreativnim radionicama ovog centra.

Svoje radove predstavili su članovi likovne radionice, sekcije recikliranja, decoupagea, rada na aluminijskoj foliji i ljekobilja.

Posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa aktivnostima Centra, te među izloženim radovima izaberu nešto za sebe. Prihodi od prodaje bit će iskorišten za nabavku materijala za nastavak kreativnih radionica i pokretanje novih.

Osim članova Centra za zdravo starenje, priliku da izlože svoj eradove dobile su i članice Udruženja žena za ruralni razvoj, održivi povratak, reintegraciju i resocijalizaciju povratnika "Zvijezda Vareš".

"Naši članovi su izuzetno sretni što imaju priliku predstaviti svoj višemjesečni rad. Gošće iz Vareša su danas ovdje kako bi i same predstavile svoje radove, ali i razmijenile iskustva sa našim članovima. Moram naglasiti da imamo veliku podršku Općine Centar, i da nas raduje činjenica da se aktivno radi na otvaranju još jednog ovakvog centra", naglasila je koordinatorica Centra za zdravo starenje Varja Nikolić.

Izložbu je posjetio i akademik Abdulah Sidran koji je ovom prilikom obogatio biblioteku Centra sa tri njegove knjige "Otkup sirove kože".