{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kids Land nakon objave snimka zlostavljanja dječaka: S uposlenicama je odmah prekinut radni odnos

Klix.ba
23.10.2018. u 16:25
84
56
Kids Land nakon objave snimka zlostavljanja dječaka: S uposlenicama je odmah prekinut radni odnos
84
Kids Land nakon objave snimka zlostavljanja dječaka: S uposlenicama je odmah prekinut radni odnos
Nakon što je Zejd Šoto objavio snimak zlostavljanja njegovog sina 2016. godine u vrtiću Kids Land, iz navedenog vrtića su se oglasili ističući da su odmah sankcionisali odgajateljicu Amilu Hasečić i tadašnju direktoricu ove ustanove Elmu Džafić.
Na zvaničnoj Facebook stranici vrtića Kids Land je objavljeno saopćenje u kojem se tvrdi da je nakon saznanja o incidentu uprava poduzela sve potrebne mjere te da s obje uposlenice prekinut radni odnos.

"Tačno je da se 21. juna 2016. godine dogodio težak incident kada se odgajateljica na apsolutno neprihvatljiv i neprimjeren način odnosila prema dječaku E. Š., polazniku našeg vrtića. S obzirom na usvojeni princip nulte tolerancije prema svakom ponašanju uposlenika vrtića koje odudara od najviših pedagoških standarda, Upravni odbor Kids Landa je odmah nakon saznanja sankcionisao odgovornu vaspitačicu i direktoricu vrtića s kojima je raskinut radni odnos. Uprava Kids Landa je o neželjenom događaju informisala roditelje dječaka, podnijela krivične prijave te informisala roditelje svih drugih polaznika našeg vrtića na organizovanom roditeljskom sastanku kojem je prisustvovalo više od 250 roditelja, kao i gospodin Šoto, koji je sve vrijeme bio velika podrška iako u velikom emotivnom bolu. Većina roditelja je pružila punu podršku upravi Kids Landa u sankcioniranju uposlenica odgovornih za navedeni incident, kao i u opredjeljenju za funkcioniranje vrtića u skladu sa najvišim standardima. Uslijedile su odmazde učiteljice i bivše direktorice vrtića u vidu neistinitog članka o našoj ustanovi na jednom portalu urađenom po izjavi bivše direktorice Elme Džafić i odgajateljice Amile Hasečić, kao i velikog broja lažnih inspekcijskih prijava", navodi se u saopćenju vrtića.

Iz vrtića ističu da su izloženi pritiscima i prijetnjama Hasečić i Džafić.

"Ponosni smo na hrabrost našeg osnivača da se odupre svim pritiscima i prijetnjama odgajateljice Amile Hasečić i bivše direktorice Elme Džafić i ne odstupi od visokih moralnih principa", saopćeno je iz Kids Landa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: