Za bolje uslove rada
30

Kanton Sarajevo obezbjedio 50.000 KM goraždanskim vrtićima

E. A.
Kanton Sarajevo odnosno Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice obezbjedili su donaciju Javnoj ustanovi za predškolski odgoj i obrazovanje Goražde vrijednu 50.000 maraka.

Na taj način bit će nabavljen dio opreme i mobilijara neophodnog za bolje uslove rada u ovoj ustanovi.

Ministrica Enda Pavić- Pečenković i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Irfan Čengić ovim povodom su posjetili Goražde.

"Predstavnici grada Goražda su se obratili sa molbom da pomognemo određenim iznosom za potrebe nabavke mobilijara za ovu javnu ustanovu. Ministarstvo je razmotrilo zahtjev i odlučilo da podrži ovaj projekat sa iznosom koji će biti dovoljan za nabavku opreme vrtićima, da našoj djeci omogućimo bolje i ljepše uslove u kojima će boraviti", kazala je Pavić- Pečenković.

Ovo je tek jedan u nizu projekata koji se realiziraju sa kantonalnim i gradskim vlastima.

"Vlada Kantona Sarajevo će pomoći i kulturne manifestacije u avgustu mjesecu u Goraždu, a isto tako i obrazovne programe kroz nadležno ministarstvo Kantona Sarajevo, kao i naše ministarstvo za boračka pitanja. Cilj nam je da Kanton Sarajevo pruži podršku i Vladi BPK i Gradu Goraždu kako bi ljudi ostajali ovdje i kako i se ovaj kraj razvijao, a najbitnije je da očekujemo i podršku Vlade FBIH u razvoju industrije poput Ginexa i ostalih kompanija koje ovdje stvaraju nova radna mjesta", kazao je Irfan Čengić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović naglasio je da podrška dolazi kao rezultat kontinuirane saradnje između Grada Goražda i Kantona Sarajevo.

"Ovo je vrijedna investicija za naše vrtiće za nabavku opreme koju je osoblje vrtića preciziralo kao najpotrebnije. Želimo da unaprijedimo kvalitet usluga vrtića i zahvalni smo i ministrici Kantona Sarajevo kao i našem ministarstvu BPK te zastupniku Irfanu Čengiću koji je takođe pomogao", kazao je Imamović.