Pogledajte vožnju
559

Jutros ni iskusnim vozačima nije bilo lako voziti kroz Sarajevo

Piše: Dž. Č.
Snijeg koji od jutros intenzivno pada u glavnom gradu Bosne i Hercegovine prouzrokovao je nekoliko manjih sudara, obustavu tramvajskog saobraćaja, kao i izuzetno otežano kretanje pješaka.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazali su nam kako im je od jutros dojavljeno najmanje šest manjih sudara zbog proklizavanja automobila na sarajevskim ulicama. Na sreću, u ovim nezgodana nema povrijeđenih osoba, ali su se formirale velike gužve i kolone vozila.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

U nekoliko navrata od jutros je bilo povremenih prekida tramvajskog saobraćaja, kako zbog gužvi, tako i zbog sudara. Kombiji i autobusi jutros nisu vozili prema brojnim brdskim naseljima u Sarajevu.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Pored toga što je kretanje vozila otežano zbog snježnih ulica, pješaci u pojedinim dijelovima grada ne mogu se uopće kretati trotoarima, jer nisu očišćeni.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Zimska služba preduzeća Rad koje je zaduženo za čišćenje ulica, od jutros je na terenu u punom kapacitetu. Međutim, snijeg koji već satima intenzivno pada otežava čišćenje ulica.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Ekipa portala Klix.ba jutros se provozala po Kantonu Sarajevo, a šta je zabilježila pogledajte u snimku.