{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Josip Grubeša: Reforma javne uprave je dio našeg evropskog puta

Piše: R. D./Klix.ba
12.6.2018. u 11:20
1
7
Josip Grubeša: Reforma javne uprave je dio našeg evropskog puta
1
"Dobro upravljanje na zapadnom Balkanu" naziv je dvodnevne ministarske konferencije koja se održava u Mostaru. Konferenciju organiziraju Ministarstvo pravde BiH i Regionalna škola za javnu upravu.
Konferenciju je otvorio Josip Grubeša, ministar pravde BiH, kazavši da ministarstvo, ali i drugi nivoi vlasti, kontinuirano rade na reformskim ciljevima.

"Pozvali smo sve predstavnike vlasti jer znamo da je javna uprava jedna od ključnih činjenica za vladavinu prava i stvaranje pravne države. Ovom konferencijom pokazujemo da je BiH opredijeljena za svoj evropski put", naglasio je Grubeša.

Kazao je kako će se u narednom periodu intenzivirati razgovori u našoj zemlji s ciljem stvaranja bolje i efikasnije javne uprave.

Ratka Sekulović, direktorica Regionalne škole za javu upravu (ReSPA), kazala je kako je reforma javne uprave proces koji se odvija sporo i čiji se efekti ne mogu vidjeti tako brzo.

"Sve zemlje zapadnog Balkana nisu na istom nivou, tako da ReSPA odgovara na potrebe zemalja i na individualnom nivou. Osim regionalnih podržavamo i aktivnosti koje dovode do promjena i na nacionalnim nivoima", kazala je Sekulović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: