Muškarac iz Živinica
172

Još jedna osoba pozitivna na koronavirus preminula u UKC-u Tuzla, otkriven 21 novi slučaj

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Muškarac srednje životne dobi iz Živinica kod kojeg je potvrđena zaraza koronavirusom preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli. Uz novi smrtni slučaj u Tuzlanskom kantonu infekcija SARS-CoV-2 virusom potvrđena je kod još 21 osobe.

Iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona su potvrdili da je preminuo muškarac srednje životne dobi, inače onkološki pacijenti kojem je pri prijemu u bolnicu urađeno testiranje koje je potvrdilo da je zaražen koronavirusom.

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dajana Čolić za Klix.ba je potvrdila da je riječ o muškarcu iz Živinica.

U proteklih osam dana u Tuzlanskom kantonu su preminule tri osobe pozitivne na COVID-19 i sve su s područja Živinica.

Kako dani odmiču, epidemiološka situacija se sve više usložnjava, a u posljednjem turnusu testiranja u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli infekcija spomenutim virusom potvrđena je kod 21 osobe. Trenutno su aktivna 144 slučaja.

U izolatoriju Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli hospitalizirano je 12 osoba, dok se jedan mlađi pacijent i dalje nalazi na respiratoru u specijalnom odjeljenju Klinike za plućne bolesti u Slavinovićima. U kućnoj izolaciji je 131 osoba pozitivna na koronavirus.

Od početka epidemije 27. marta do danas u Tuzlanskom kantonu koronavirusom zaražene su ukupno 243 osobe, uspješno se oporvailo njih 92, a zabilježeno je šest smrtnih ishoda.