|

Ivanić i Crnadak: Dodik pokazao nemoć, sve što je uradio jeste "ufoteljio" Radmanovića i Špirića

Ivanić i Crnadak: Dodik pokazao nemoć, sve što je uradio jeste "ufoteljio" Radmanovića i Špirića
44
F
FENA
20.10.2019. u 14:11
14
komentara
44

dijeljenja
Ivanić i Crnadak: Dodik pokazao nemoć, sve što je uradio jeste "ufoteljio" Radmanovića i Špirića
Počasni predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić kazao je današnjoj konferenciji za medije u Banjoj Luci kako Dodik nije uradio ništa od onoga što je obećavao.
"Nema zastave RS u Predsjedništvu BiH, a Dodik je to bombastično najavljivao. Nismo imali nijednu sjednicu putem video-linka, a i to je Dodik najavljivao. Nema ni zahtjeva da se ukine Uprava za indirektno oprezivanje (UIO) BiH, ili Oružane snage BiH, iako je Dodik i to najavio, a ništa nije realizovao", rekao je Ivanić.

Dodikova najveća nemoć se, kaže, iskazuje u neformiranju Vijeća ministara, jer to nije u stanju, nema snagu i moć.

Ivanić je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci predočio i dokumenta iz kojih se vidi, kako je rekao, da je SNSD iza sebe ostavio odluku da BiH uđe u MAP te nekadašnji dokument Predsjedništva BiH u kojem se navodi da žele da BiH postane punopravna članica NATO saveza.

Tvrdi da se u Strategiji spoljne politike, koja je usvojena u Ivanićevom mandatu u Predsjedništvu BiH, nigdje ne spominje članstvo u NATO, već se upotrebljava termin - saradnja s NATO-om.

"Dodik u toj svojoj potpunoj političkoj impotenciji, pokušava da traži odgovornost na nekom drugom mjestu, pa i tamo gdje ona ne postoji", kazao je Ivanić.

Pozvao je Dodika da razmisli zašto mu se to događa, a ne da odgovornost širi na drugu stranu.

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak je također rekao da su Dodik i SNSD za godinu dana rada u Sarajevu "uspjeli" samo da postave Nebojšu Radmanovića i Nikolu Špirića u fotelje u parlamentu BiH.

"Dodik od 1. septembra, nakon moje izjave, više nije rekao da će ukinuti UIO, Oružane snage, niti zabraniti rad SIPA-e i OSA-e u RS", tvrdi Crnadak.

Dodaje da te mjere Dodik neće navesti i u dokumentu za najavljenju posebnu sjednicu Narodne skupštine RS-a u vezi s ranije usvojenom deklaracijom SDA.

Crnadak je 1. septembra rekao da bi srpski član BiH Predsjedništva Milorad Dodik mogao BiH dovesti na rub rata i ugroziti opstanak RS-a, ukoliko bude insistirao na ukidanju državnih odbrambenih, poreznih i pravosudnih institucija.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...