Budite na oprezu
102

Intenzivne snježne padavine u BiH zadale nove probleme vozačima

Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
(Foto: M. O./Klix.ba)
Nakon što je danas u većem dijelu BiH bilo pretežno oblačno vrijeme, u poslijepodnevnim satima javila se susnježica koja je dovela i do intenzivnih snježnih padavina. Snijeg je u pojedinim dijelovima BiH prouzrokovao i otežano odvijanje saobraćaja.

U glavnom gradu BiH zbog mokrog kolovoza došlo je do nekoliko saobraćajnih nesreća, a na pojedinim dionicama u nekoliko navrata dolazilo je i do privremene obustave saobraćaja. Iz KJKP Rad su nam saopćili da su sva vozila zimske službe trenutno na terenu i da se radi na čišćenju glavnih saobraćajnica.

"Trenutno su sve ekipe na terenu. Naša zimska služba intenzivno radi na čišćenju svih prometnijih saobraćajnica u gradu, najprije ulice prvog i drugog prioriteta. Isto tako, odmah nakon početka padanja snijega naše službe su očistile sve pristupne puteve prema zdravstvenim ustanovama, kao i do dijaliznih i drugih pacijenata", saopćeno nam je iz KJKP Rad.

Snijeg je izazvao saobraćajni kolaps i na magistralnom putu M-18 na relaciji Kladanj-Stupari, a ispred tunela Karaula došlo je do formiranja velikih gužvi.

Također, u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima Bosne i sutra se očekuje snijeg ili susnježica, pa se svim vozačima preporučuje oprez i obavezno korištenje zimske opreme.